Aidan rakentaminen

Aita luo yksityisyyttä viihtyisyyttä pihallesi, aita rajaa tonttia, se suojaa tuulelta, melulta ja katseilta.
Aita on turvallinen esim. pienten lasten ja kotieläinten kanssa.
Siisti aita viimeistelee talosi ja pihapiirisi.

 

Talo- ja piha-apu suunnittelee ja rakentaa aidat ja terassit toiveittesi mukaan.
Aidan rakentaminen aloitetaan suunnittelulla jossa päätetään aidan malli ja materiaalit sekä laitetaanko aitalaudat pystyyn vai vaakaan, Kun nämä asiat on päätetty mietitään aitatolppien materiaali ja pystytystapa, kiiloilla vai valamalla.

Ota yhteyttä rakennusvalvontaviranomaiseen

Ennen kuin ryhdyt aidan rakentamiseen, selvitä, tarvitaanko aidalle rakennuslupa. Jos rakennuspaikka sijaitsee asemakaavoitetulla alueella, aidan rakentamiseen tarvitaan yleensä lupa.
Vaikka asemakaavaa ei olisikaan, saattaa rakennusvalvontaviranomainen vaatia rakennusluvan, ainakin jos kyseessä on korkea näkösuoja-aita tai jos aitaa ollaan rakentamassa naapuritontin rajalle tai sen lähelle.

Suosittele meitä

Muistathan kotitalousvähennyksen!

Voit saada kotonasi tai vapaa-ajan asunnollasi teetetystä työstä jopa 2400 euron kotitalousvähennyksen henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuva pariskunta voi saada vähennystä yhteensä 4800 euroa.

Vuonna 2019 kotitalousvähennys on 50 % tehdystä työn osuudesta, jos työn on tehnyt yritys, joka on merkitty ennakonperintärekisteriin. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöä kohden.